1 pakovanje oblatne
500 g secera 1 casa od jogurta vode
100 g prezle (hlebne mrvice)
300 g mlevenih oraha a moze po zelji i posne plazme malo a moze i bez nje
250 g margarina 5oo g secera i casu vode staviti da provri i odmah dodati prezle, mlevene orahe,keks i margarin.
Mesati na iskljucenoj ringli dok se margarin ne istopi.
Filovati oblandu, poklopiti nekim teskim predmetom i ostaviti nekoliko sati da se stegne, pa iseci na stanglice.
Posan trostuki uzitak
BISKVIT
6 kasika kristal secera
50ml ulja 1dcl kisele vode
4 kasike przenih,mlevenih lesnika
150g brasna 1 prasak za pecivo
KREMA
6dcl mleka od soje ili pirinca moze cak i soka ili vode
10 kasika kristal secera 2 pudinga od vanile malo arome vanile
200g margarina 100g posne cokolade
JOS.. oko 200g posnog keksa malo vode(za umakanje petit keksa) malo arome ruma
U posudu za mesanje prosejati brasno sa praskom za pecivo,dodati mlevene lesnike,secer,ulje i kiselu vodu.Sve promesati sa kasikom i staviti u pleh(28x33cm velicine) oblozen pek papirom i peci u vec zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok ne porumeni. Napraviti mleko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa secerom,a u ostatak razmutiti puding.Kada je mleko provrilo,skloniti sa vatre,umesati puding i vratiti na vatru-kuvati jos 5 minuta dok se ne zgusne.
BISKVIT
6 kasika kristal secera
50ml ulja 1dcl kisele vode
4 kasike przenih,mlevenih lesnika
150g brasna 1 prasak za pecivo
KREMA
6dcl mleka od soje ili pirinca moze cak i soka ili vode
10 kasika kristal secera 2 pudinga od vanile malo arome vanile
200g margarina 100g posne cokolade
JOS.. oko 200g posnog keksa malo vode(za umakanje petit keksa) malo arome ruma
U posudu za mesanje prosejati brasno sa praskom za pecivo,dodati mlevene lesnike,secer,ulje i kiselu vodu.Sve promesati sa kasikom i staviti u pleh(28x33cm velicine) oblozen pek papirom i peci u vec zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok ne porumeni. Napraviti mleko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa secerom,a u ostatak razmutiti puding.Kada je mleko provrilo,skloniti sa vatre,umesati puding i vratiti na vatru-kuvati jos 5 minuta dok se ne zgusne.
Podeliti na dva dela.U jedan deo dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se cokolada ne rastopi. U drugi deo dodati malo arome vanile i promesati.
Ostaviti da se ohladi. Margarin malo omeksati u mikrotalasnoj pa umutiti penasto.U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti. Peceno i ohladjeno testo premazati sa zutim filom,na nju redjati petit keks koji smo malo umocili u vodu sa rumom,na keks nanesemo cokoladni fil,Odgore po zelji pospemo orasima.Vreme je posta podelite recept na svoj fb mozda nekom zatreba.Recepte za najlepsa posna jela imate OVDE.Reecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE
Recepte za najlepse posne kolace imate OVDE.Recepte za najlepsa posna predjela imate OVDERecept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDE