Sastojci
- Biskvit:
- 2 jaja
- 9 zlica secera
- 9 zlica ulja
- 9 zlica mlijeka
- 9 zlica glatkog brasna
- 3 zlice kakaa
- 1 prasak za pecivo
- Po zelji....
- nasjeckana cokolada ( 60 % kakaa )ja sam koristila menaz cokoladu
- Preliv:
- 1/2 l mlijeka
- 5 zlica secera ili 5 vanili secera
Pecnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pleh namazite maslacem/margarinom i pobrasnite. Ja sam pekla u tepsiji 33 X 20 cm.Brasno, prasak za pecivo i kakao prosijte. Pjenasto izmiksajte jaja i secer, polako dodajte ulje, pa naizmjenicno mlijeko , te mjesavinu brasna, kakaa i praska za pecivo. Po zelji pobacajte malo nasjeckane cokolade,ja sam koristila menaz
Dok se Browniesi peku prokuhajte mlijeko sa secerom. Ja sam stavila 3 zlice secera i 2 vanili secera.Vruc kolac u dva - tri puta ( nakon svakog zalijevanja pricekajte par minuta da se mlijeko fino upije ) preliti sa vrucim mlijekom i secerom.
Nemojte odmah izliti sve mlijeko jer ce vam sve mlijeko zavrsiti na dnu... ovako ce se lijepo rasporediti.
Ohladite i uzivajte.... :))Pecite oko 25 minuta.Od gore moze glazura tanka i ne mora.
Podelite recept sa prijateljima na fb sigurno nekom treba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.