Za ovo jelo potrebno nam je oko 1,5 kg svinjske plecke u komadu ,oko 150 gr sira trapista isecenog na kockice, 150 gr slanine isecene na kockice ili sitne komadice ( umesto slanine mozete koristiti i sunkaricu,sunku ili neki slican proizvod ),senfa za premazivanje i zacina.
Komad mesa lepo nozem iseci u obliku velike snicle ,dobro izlupati cekicem za meso ,malo zaseci nozem mesta koja su zadebljana kako bi bila sto tanja . Rasireno i pripremljeno meso premazati senfom,posoliti,pobiberiti i posuti vegetom.
Komad mesa lepo nozem iseci u obliku velike snicle ,dobro izlupati cekicem za meso ,malo zaseci nozem mesta koja su zadebljana kako bi bila sto tanja . Rasireno i pripremljeno meso premazati senfom,posoliti,pobiberiti i posuti vegetom.
Rasporediti slaninu i sir po mesu i polako urolati ,vezati kanapom kako se ne bi raspao ili otvorio tokom pecenja. Nasoliti i posuti raznim zacinima i dobro utrljati u meso. Staviti u posudu za pecenje ,preliti sa malo ulja i sipati vode toliko da cela povrsina dna bude pokrivena vodom.Staviti u zagrejanu rernu. Kada meso porumeni prekriti aluminijumskom folijom kako bi se i meso iznutra ispeklo. Povremeno prelivati rolat tecnoscu koju je meso pustilo tokom pecenja.