Kremast i ukusan voćni kolač, veoma jednostavan za pripremu.Nekad ga pravim sa kajsijama nekad sa breskvama,u oba slucaja je prelep,isto tako je divan i sa nektarinama
Sastojci:
Biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo
Krema:
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
10 žlica šećera
3 kisele pavlake
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
10 žlica šećera
3 kisele pavlake
I još:
kompot breskvi (velika limenka)ili kajsija
200 ml slatkog vrhnja
kompot breskvi (velika limenka)ili kajsija
200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Za biskvit izmutiti jaja sa šećerom, dodati brašno pomješano s praškom za pecivo. Peći u velikom limu na 180 °C.
Vruć biskvit preliti sokom iz kompota Za kremu skuhati puding s 10 žlica šećera. Još u vruć dodati 3 kisele pavlake, breskve ili kajsije iseckane na komadice (polovine ili četvrtine).dobro izmješati i odmah izliti preko biskvita.
Vruć biskvit preliti sokom iz kompota Za kremu skuhati puding s 10 žlica šećera. Još u vruć dodati 3 kisele pavlake, breskve ili kajsije iseckane na komadice (polovine ili četvrtine).dobro izmješati i odmah izliti preko biskvita.
Kad se ohladi premazati s 200 ml umućenog slatkog vrhnja.
Napomena:
Sloj šlaga na vrhu bude vrlo tanak, ako želite, možete izmiksati 500 ml slatkog vrhnja, onda će sloj kreme i šlaga biti iste debljine.
UMjesto kompota od breskvi, možete upotrijebiti kompot od kajsija. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Sloj šlaga na vrhu bude vrlo tanak, ako želite, možete izmiksati 500 ml slatkog vrhnja, onda će sloj kreme i šlaga biti iste debljine.
UMjesto kompota od breskvi, možete upotrijebiti kompot od kajsija. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE