POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Aromaticni hleb-recept i postupak -mirisan i mek


Ja ne volim previše jakih svežih začina,pa sam stavila samo vezicu svežeg peršuna,malooo svežeg origana,5-6 češnjeva belog luka....vi po ukusu mozete dodati bilo koje aromatične travkice Dakle.... u 2,5ml mlake vode sam izmrvila pola kvasca i dodala kašiku šećera,kada naraste dodala kašičicu soli, oko 50ml maslinovog ulja i oko 500gr mekog brašna da se zamesi glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ostavite da naraste.
FIL: Sitno iseckam vezicu pešuna,malo svežeg origana i 5-6češnjeva belog luka,dodam pola putera i malo maslinovog ulja i dobro sjedinim. Testo razvučem u kocku,premazem filom i isecem na kocke koje ogovaraju kalupu. Slozim jednu na drugu i uspravno u kalup oblozen pek-papirom. Jos malo da naraste,zalijem umućenim jajeto i pečem na 200 stepeni oko 30 min. Recept za ovaj hlebcic nam je poslala Zorica Djordjevic Iz Beograda.

loading...