POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Dorucak rucak ili vecera =guzvara

500 g kora za pitu
300 g kravljeg sira
1 dl ulja
1 dl jorurta
1 dl kisele vode
4 jajeta/ po mogustvu domaca
Umutiti jaja, dodati
sir i sve dobro sjediniti.
Dodati tecne sastojke i
napraviti smesu kao za palacinke.
Na dno podmazanog okruglog
pleha staviti jednu koru, malo
je premazati filom, staviti i
drugu koru, a ostale kore
zguzvati u ruci, namociti filom
i redjati po dnu pleha.
Ne sabijati kore i ostaviti
im prostora da se lepo
rasire tokom pecenje.
Za vrh ostaviti 2 kore isloziti ih
kao i prve dve.
Po vrhu kore staviti malo fila,
zaseci ostrim nozem na 4 dela
i peci guzvaru na 200 stepeni
do rumene boje.

Iskljuciti rernu i ostaviti guzvaru jos desetak minuta u toploj rerni.Seci je kad se malo prohladi.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept