POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Gomboce sa visnjama


Za testo:
1 kg krompira
1 jaje
1 kašikica soli
brašno
Za punjenje:
1/2 kg višanja bez koštica,1 kesica pudinga od vanile
2 kašike šećera




Krompir skuvati,Dok se krompir kuva, spremiti punjenje od višanja. a moze i od kajsija ili jagoda ili nekog drugog sezonskog voca.ja sam od svakog po par.U šerpu staviti višnje sa svim sokom koji su pustile i zagrejati do vrenja. U prah od pudinga dodati šećer i sve usuti u višnje. Promešati dobro i malo ukuvati. Masa treba da je što gušća da bi se lakše punile gomboce.Kada je krompir skuvan, oguliti ga ili ocediti, ispasirati, posoliti i dodati toliko brašna da se umesi testo ne previše tvrdo. Rastanjiti ga na debljinu od oko 1 cm i iseći na kvadrate 5x5 cm. Uzimati po jedan, još malo ga rastegnuti na dlanu, staviti kašikicu nadeva od višanja i skupiti ivice.  Formirati gomboce.



U veći lonac sipati vodu, malo posoliti, pa kad voda proključa, spuštati gomboce u nju. Kad isplivaju, kuvati ih još koji tren. Ocediti ih i kratko isprati pod mlazom hladne vode. Pažljivo ih spustiti u prezlu i protresti sud da se gomboce uvaljaju sa svih strana.Slika nastala tad.Moze cak i u plazma keks.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...