POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Profiterole

Za testo:
 130 mlvode  40 gr maslaca  malo soli  90 gt Pšeničnog oštrog brašna  2jaja
Za kremu:
 1vanilin puding  50 gr šećera  250 ml mleka  200 ml Šlaga 
Za prelev:
 100 ml slatke pavlake  100 gčokolade za kuvanje
Za krem, prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo hladnog mleka.
Ostatak mleka skuvajte i maknite s vatre. U mleko dodajte razmućen prašak za puding i miješajući kuvajte 1-2 minute te puding ohladite.
U ohlađeni puding umiješajte čvrsto tučeni šlag.


Za testo, 
u manju posudu stavite vodu, maslac i so pa zakuvajte. Dodajte brašno i smesu kuvajte dok ne dobijete grudvu veliku.
Smesu s brašnom malo ohladite, a zatim umešajte jedno po jedno jaje.
Smesu mešajte mikserom dok ne dobijete glatku smesu.
Kuvano tijesto stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim na uljem namazan pleh istiskujte hrpice veličine oraha.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 20 minuta.
Pečene profiterole ohladite.I presecite na pola.
U slastičarsku vrećicu s nastavkom za punjene stavite pripremljenu kremu od vanilije. U Svaki profiterol istisnite malo nadeva.i poklopite drugim delom,a ne morate ih seci mozete ih ostaviti i puniti spricom sa filom sa strane.
Za preliv,  u slatku pavlaku umešajte iskidanu čokoladu, izmiješajte u jednoličnu smjesu i ohladite.
Ovim preljevom prelijte profiterole.ukrasite po ukusu.Mozete ukrasiti i samo istopljenom cokoladom.

loading...