POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rodjendanska kapri torta

6 belanaca
250 g šećera
2 kašike brašna
1 kašika sirćeta
Sastojci za preliv od čokolade:
150 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
Sastojci za fil od vanile:
6 žumanaca
250 g šećera
4 kašike gustina
2 pudinga od vanile
1 litar mleka
1,5 margarin
Sastojci za fil od jagode:
600 g jagoda
250 g šećera
2 dl soka od jagoda
3 pudinga od jagode
2 dl.slatke pavlake
Za ukrašavanje:
200 g šlaga
300 ml vode

Priprema kore: Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati sirće i mutiti još malo. Varjačom polako umešati brašno. Masu sipati na pleh obložen papirom za pečenje. Koru sušiti na 120°C 90 minuta. Otopiti čokoladu sa margarinom i preliti preko prohladjene kore. Fil od vanile: Odvojiti od mleka nekoliko kašika za puding, ostatak staviti da prokuva. Umutiti žumanaca sa šećerom. Posebno razmutiti gustin i prašak za puding sa malo mleka koje ste odvojili i dodati u žumanca. Zakuvati u provrelo mleko. Kuvati nekoliko minuta da se fil zgusne. Posebno umutiti margarin i spojiti sa hladnim filom. Fil od jagoda: Staviti jagode, šećer i polovinu soka da se kuva 5 minuta. U drugoj polovini soka razmutiti puding od jagoda i zakuvati u jagode. Kad se ohladi, spojiti sa umućenom slatkom pavlakom. Filovanje: Na koru prelivenu čokoladom stavite fil od vanile, zatim fil od jagoda. Ukrasite umućenim šlagom u boji i figuricama i slikom po želji. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekoj mami zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept