125 gr margarina sok od 1 limuna 1 dc mleka
2 deo 100 gr čokolade 4 kašike ulja
3 deo 400 gr šećera 1 dc vode
iseckati margarin dodati šećer u prahu i dobro umutiti, dodati keks, sok od limuna i mleko sve dobro sjediniti i istresti na tacnu formirajuću koru debljine 1 cm.
2. istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kore, staviti u frižider da se malo stegne.
3. šećer i vodu staviti na laganu vatru da vri 7 minuta, skloniti sa vatre i dodati margarin u vruću masu i mutiti mikserom nekih 5 minuta, zatim u to dodati mleko u prahu, dobro sjediniti mikserom i preliti preko prve kore i čokolade.
4. staviti u frižider da se dobro stegne.Recepte za 10 sitnih starinskih praznih kolaca imate OVDE.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE