2 srednje tikvice
3 kašike maslinovog ulja
2 češnja belog luka
malo tucane ljute paprike
po ukusu soli i bibera
vegeta ili zacini po zelji
4 kašike rendanog parmezana (ili dimljenog kačkavalja)
Tikvice iseći na kotutove koji idu na 3/4 dubine. Da bi ih jednako isekli i sprečili da ih skroz presečete, fiksirajte ih između dva štapića. Ako nemate, mogu i drške dve varjače.Pomešati maslinovo ulje, zgnječen beli luk
. Dodati so, biber i papriku.
Poređati tikvice u pleh na papir za pečenje sečenom stranom na gore. Premazati ih polovinom dobijenog premaza, gledajući da on zađe i u razreze.
Peći 45-50 minuta na 200°C pokriveno folijom. Na pola pečenja premazati ostatkom sosa i peći otkriveno. Po želji pred kraj pečenja posuti parmezanom i dopeći do zlatne boje.