POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Harmonika tikvice=savrsen prilog uz meso ili ribu



2 srednje tikvice
3 kašike maslinovog ulja
2 češnja belog luka
malo tucane ljute paprike
po ukusu soli i bibera
vegeta ili zacini po zelji
4 kašike rendanog parmezana (ili dimljenog kačkavalja)

Tikvice iseći na kotutove koji idu na 3/4 dubine. Da bi ih jednako isekli i sprečili da ih skroz presečete, fiksirajte ih između dva štapića. Ako nemate, mogu i drške dve varjače.Pomešati maslinovo ulje, zgnječen beli luk
. Dodati so, biber i papriku. Poređati tikvice u pleh na papir za pečenje sečenom stranom na gore. Premazati ih polovinom dobijenog premaza, gledajući da on zađe i u razreze. Peći 45-50 minuta na 200°C pokriveno folijom. Na pola pečenja premazati ostatkom sosa i peći otkriveno. Po želji pred kraj pečenja posuti parmezanom i dopeći do zlatne boje.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept