Za testo:
1 kg krompira
1 jaje
1 kašikica soli
brašno
Za punjenje:
1/2 kg višanja bez koštica,1 kesica pudinga od vanile
2 kašike šećera
Krompir skuvati,Dok se krompir kuva, spremiti punjenje od višanja. a moze i od kajsija ili jagoda ili nekog drugog sezonskog voca.ja sam od svakog po par.U šerpu staviti višnje sa svim sokom koji su pustile i zagrejati do vrenja. U prah od pudinga dodati šećer i sve usuti u višnje. Promešati dobro i malo ukuvati. Masa treba da je što gušća da bi se lakše punile gomboce.Kada je krompir skuvan, oguliti ga ili ocediti, ispasirati, posoliti i dodati toliko brašna da se umesi testo ne previše tvrdo. Rastanjiti ga na debljinu od oko 1 cm i iseći na kvadrate 5x5 cm. Uzimati po jedan, još malo ga rastegnuti na dlanu, staviti kašikicu nadeva od višanja i skupiti ivice. Formirati gomboce.
U veći lonac sipati vodu, malo posoliti, pa kad voda proključa, spuštati gomboce u nju. Kad isplivaju, kuvati ih još koji tren. Ocediti ih i kratko isprati pod mlazom hladne vode. Pažljivo ih spustiti u prezlu i protresti sud da se gomboce uvaljaju sa svih strana.Slika nastala tad.Moze cak i u plazma keks.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE