POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Hrskave pohovane tikvice sa umakom od pavlake -jesce i oni koji ne vole tikvice

2-3 manje tikvice

2kom jaja
po potrebi jaja
brašno(obično)
hlebne mrvice
mirodjija(seckana)
Vegeta,celerova so
ulje za prženje

umak sa renom
kisela pavlaka
jogurt
rendani ren
mirodjija

Tikvice oprati ,obrisati ubrusom i seći kolutiće, ne jako tanke u prvu posudu staviti obično brašno u drugu posudu staviti jaja ( izmutiti ii i u njih dodati Vegetu, malo celerove soli i seckanu mirodjiju ) u treću posudu staviti hlebne mrvice isečene tikvice sa obe strane uvaljati u brašno, zatim u smesu od jaja, pa u hlebne mrvice peći na zagrejanom ulju dok ne dobijubolju pečene ih slagati na papirnati ubrus kako bi se upio višak ulja za umak- pomešajte kiselu pavlaku sa malo jogurta .U to dodajte rendani sveži ren i seckanu mirodjiju.Jos jedan lepsi recept sa tikvicama su pljeskavice od tikvica od samo par sastojaka,recept za njih je OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept