2-3 manje tikvice
2kom jaja
po potrebi jaja
brašno(obično)
hlebne mrvice
mirodjija(seckana)
Vegeta,celerova so
ulje za prženje
umak sa renom
kisela pavlaka
jogurt
rendani ren
mirodjija
Tikvice oprati ,obrisati ubrusom i seći kolutiće, ne jako tanke u prvu posudu staviti obično brašno u drugu posudu staviti jaja ( izmutiti ii i u njih dodati Vegetu, malo celerove soli i seckanu mirodjiju ) u treću posudu staviti hlebne mrvice isečene tikvice sa obe strane uvaljati u brašno, zatim u smesu od jaja, pa u hlebne mrvice peći na zagrejanom ulju dok ne dobijubolju pečene ih slagati na papirnati ubrus kako bi se upio višak ulja za umak- pomešajte kiselu pavlaku sa malo jogurta .U to dodajte rendani sveži ren i seckanu mirodjiju.Jos jedan lepsi recept sa tikvicama su pljeskavice od tikvica od samo par sastojaka,recept za njih je OVDE