Za sos od paradajza
Malo maslinova ulja
1 Režanj belog luka
Pola Luka crnog
1 mala Konzerva pelata
Malo Majčine dušice
Malo Peršuna
1 Lovorov list
Malo Šećera
Malo Soli
1 dcl Vode
Za povrće
2 paradajza
2 Zelene (i žute, ako ih ima) tikvice
Pola Luka
1 (Uži) patlidžan
2 Crvene Parike
1 Masni papir
Malo Maslinova ulja
Malo Soli
Malo bibera
1 velika kasika vegete
Malo maslinova ulja
1 Režanj belog luka
Pola Luka crnog
1 mala Konzerva pelata
Malo Majčine dušice
Malo Peršuna
1 Lovorov list
Malo Šećera
Malo Soli
1 dcl Vode
Za povrće
2 paradajza
2 Zelene (i žute, ako ih ima) tikvice
Pola Luka
1 (Uži) patlidžan
2 Crvene Parike
1 Masni papir
Malo Maslinova ulja
Malo Soli
Malo bibera
1 velika kasika vegete
Na maslinovo ulje i luk stavite paradajz, sol, šećer pa vodu i pred kraj ostale začine.Ostavite to neka se na laganoj vatri kuva (20 minuta) dok vi perete, čistite i režete povrće. Svo povrće režite na ploške.Nakon što je sve gotovo. Na dno vatrostalne tepsije stavite umak i poslažite povrće mozete kao na slici a mozete i pustiti masti na volju, polite to sa maslinovim uljem, posolite i pobiberite po ukusu staviti i sitno naseckan persun. Pecite to 45 minuta na 180°C prekriveno masnim papirom i 15 minuta otkriveno na 200°C.