POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Slozenac od povrca

Za sos od paradajza
Malo maslinova ulja
1 Režanj belog luka
Pola Luka crnog
1 mala Konzerva pelata
Malo Majčine dušice
Malo Peršuna
1 Lovorov list
Malo Šećera
Malo Soli
1 dcl Vode
Za povrće
2 paradajza
2 Zelene (i žute, ako ih ima) tikvice
Pola Luka
1 (Uži) patlidžan
2 Crvene Parike
1 Masni papir
Malo Maslinova ulja
Malo Soli
Malo bibera
1 velika kasika vegete 

Na maslinovo ulje i luk stavite paradajz, sol, šećer pa vodu i pred kraj ostale začine.Ostavite to neka se na laganoj vatri kuva (20 minuta) dok vi perete, čistite i režete povrće. Svo povrće režite na ploške.Nakon što je sve gotovo. Na dno vatrostalne tepsije stavite umak i poslažite povrće mozete kao na slici a mozete i pustiti masti na volju, polite to sa maslinovim uljem, posolite i pobiberite po ukusu staviti i sitno naseckan persun. Pecite to 45 minuta na 180°C prekriveno masnim papirom i 15 minuta otkriveno na 200°C.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept