POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kljukusa batakusa rucak ili vecera na brzaka


sastojci
500 gr. piletine ( batak,karabatak…po želji )
po malo vegete,soli i mljevene crvene paprike
1 jaje
1 kisela pavlaka
1 prašak za pecivo
700 ml. vode
500 gr. brašna
ulja za prženje
za preliv
umak od piletine
malo vrhnja za kuhanje
malo mlijeka


piletinu posoliti , premazati sa vegetom i crvenom paprikom i staviti u tavu na vruće ulje da se prži , kad porumeni sa obje strane usuti 1, 5 dcl. vode i ostaviti da umak malo ukuha ali ne previše ( jer ce nam trebati za kasnije zalijevanje ). u plastičnu posudu umutiti jaje dodati kiselu pavlaku sol , vodu i na kraju brašno i prašak za pecivo, dobro umutiti da ne bude grudvica jesto usuti u uljem podmazan veliki pleh za pečenje a preko njega poredati pečene komade piletine ( umak ostaviti za kasnije ) i ubaciti u zagrijanu rernu da se peče na 250 C otprilike 15-ak min.

izvaditi iz rerne i presuti sa umakom koji je ostao od piletine i vratiti u rernu da se peče otprilike još 15-20 min.slika je kad je izvadjena iz rerne pre umaka u tavu od umaka usuti malo mlijeka i vrhnje za kuhanje i ukuhati pred kraj pečenja kljukuše i gotovu kljukušu preliti sa tim umakom.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept