PUNJENI PEČENI KROMPIRI
- 2 pečena krompira (sa korom)
- 2 jaja
- Slanina/šunka, kuhana i izreckana
- Rendani sir
- Sol, mljeveni crni biber
- Peršun,
- Maslac
Priprema:
Nožem izrežite po dužini gornju trećinu pečenog krompira. Kašikom izdubite unutrašnjost krompira. Izdubite količinu krompira po želji, ali imajte u vidu da će vam biti potrebno dovoljno prostora da ubacite živo jaje, sir, šunku i začine.
U činiju sipajte maslac. Začinite sa malo soli i bibera. Dodajte malo šunke/slanine/sira po ukusu, ali vodite računa da ostavite dovoljno prostora za jaje. Zatim sipajte po jedno jaje u svaku činiju, ali oprezno da se žumance ne bi razbilo. Na vrh stavite malo slanine, sira, a zatim začinite sa solju i biberom.
Pecite u zagrijanoj rerni na 180C 20-25 minuta. Nakon pečenja pospite sa peršunom
izvor neum bih.com