testo za lazanje
30dkg sira
2 velike kasike brašna
1/2 litre mlijeka
malo soli
bolognese umak, meso luk paradajz sok
velika kasika ulja
zacini
besamel
U manji lonac stavite 2 velike kasikebrašna i velikukasiku ulja. To mešamo na jakoj vatri i kada primetimo da se smesa počela grudvati lagano dodajemo mlijeka. Smesu i dalje neprestano mešamo, a dodamo i pola čaše vode malo soli po želji i malo vegete. Kada smjesa postane gusta bešamel je gotov.Nakon toga, u tepsiju za lazanje pospite ulja da se razmaže po cijeloj površini. Testo za lazanje morate prvo ostaviti oko minutu, dvije, u kipućoj vodi da omekša. Stavljate prvi sloj u tepsiju– testo, na njega velikom kasikom razmazujete bešamel, stavljate meso koje ste prvo isprzili na luku sa zacinima i paradajz sokom,zatim naribani sir. Idući sloj isto tako, naravno, započinjete tijestom i bešamelom. Dalje sve prema želji i dok ima kora fila i sira.
a na zadnju koru premazati besamel sos i izbusiti viljuskom rupice da testo dise,Peci dok ne dobije zlatkastu boju.