POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Ako vam je ostalo palacinaka napravite skroz drrugaciji rucak



Sastojci

  4 osobe
  • SMJESA ZA PALACINKE
  • 3 srednje velika jaja ( velicina M )
  • 1,25 dl mlijeka
  • 150 g brasna
  • na vrh noza praska za pecivo
  • malo soli
  • 75 ml mineralne ( kisele ) vode
  • NADJEV
  • 1 veci luk, sitno isjeckan
  • 4 grancice timijana
  • 4 grancice bosiljka
  • 3 - 4 zlice ulja
  • 300 g mljevenog govedjeg mesa
  • 1 zlica paradajz pirea
  • 500 g paradajza, sitno isjecenog moze i jedna paprika ja sam imala pri ruci pa sam i nju naseckala
  • 250 ml vode
  • 1 povrtna kockica za juhe
  • 100 g rendanog sira goude
  • sol+papar

1. Za palacinke izmjesati sve sastojke ( osim mineralne vode, koju cete dodati na kraju, kada smjesa odstoji ) u glatku smjesu bez grudvica.
Pokriti i ostaviti da odstoji oko 15 - 20 min.
 Prije samog pecenja u smjesu umjesati mineralnu vodu i dobro promjesati. Ispeci 4 - 5 palacinki u tavi velicine 26 cm ( kod mene tava od 28 cm ).
 2. Luk ocistiti i isjeci sitno. Zacine oprati i posusiti. Ostaviti malo za ukras, a ostatak isjeci sitno.
 3. Na malo vruceg ulja dinstati meso dok ne postane zrnasto i dok voda ne ispari.
Kad je gotovo ostaviti na stranu.
 Luk i zacine dinstati na malo ulja, dok luk ne omeksa, zatim dodati pire od paradajza i promjesati. Dodati sjeckani paradajz, vodu i kockicu za juhe.
 Kuhati na slaboj vatri oko 10 min. Umak podijeliti na dva jednaka dijela.
U jedan dio umijesati dinstano meso, zaciniti paprom i soli. Drugi dio umaka ostaviti za prelijevanje palacinki. 4. Palacinke puniti smjesom, zatim dva kraja sa strane prebaciti da ne bi curio fiil  i motati u rolat
 5. Zamotane palacinke sjeci na 4 dijela i redati u keramicki kalup koji malo premazete uljem.Ostatakom umaka preliti palcinke odozgo.
 Bolje je koristiti malo veci kalup kako palacinke ne bi bile gusto poredane.
Tako umak moze skliznuti i izmedju a ne da ostane samo gore.
Ostatakom umaka preliti palcinke odozgo.
 Bolje je koristiti malo veci kalup kako palacinke ne bi bile gusto poredane. Tako umak moze skliznuti i izmedju a ne da ostane samo gore.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept