POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Milka torta-sa belom i crnom milkom

Potrebno za 3 patišpanja:

4 belanaca
4kašika šećera
4 kašika mlevenih lešnika
1 kašike brašna
Fil:

700 ml mleka
300 g šećera
1 vanil šećer
16 žumanaca
80 g pudinga od vanile
20 g gustina
250 g maslaca
100 g šećera u prahu
100 g plazme
100 g crne Milka čokolade sa lešnicima
100 g bela Milka čokolade
100 g crne čokolade
100 g krupno mlevenih lešnika

Patišpanj: 4 belanca umutite sa postepenim dodavanjem šećera. Sjedinite 4 kašike mlevenih lešnika i kašiku brašna, pa dodajte u umućena belanca. Promešajte lagano i sipajte u okrugli kalup veličine 26 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 15 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremite i preostala 2 patišpanja. Fil: 500 ml mleka, 300 g šećera i vanil šećer stavite da provri. Posebno sjedinite 200 ml mleka, 16 žumanaca, 80 g pudinga od vanile i 20 g gustina. Sipajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Ostavite da se ohladi. Izmiksajte maslac i 100 g šećera u prahu. Postepeno dodajte ohlađeni fil i sve zajedno umutite da se lepo sjedini, a onda fil podelite na dva dela. U prvi deo dodajte 100 g lomljene plazme i po 100 g iseckane bele i crne Milka čokolade. U drugi deo dodajte 100 g istopljene crne čokolade i 100 g krupno mlevenih lešnika. Na tacnu stavite prvi patišpanj i prefilujte prvim filom, a onda preko njega i drugi fil. Ponovite isti postupak filovanja i sa preostalim patišpanjima. Ukrasite po želji.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept