BISKVIT
15 dkg lješnjaka
6 bjelanjaka
6 velikih kasika šećera
6 velikih kasika brašna
KREMA
6 žumanjaka
10 dkg šećera
2 vanil pudinga
2 velike kasike brašna
1 l mlijeka
1 vanil šećer
25 dkg margarina za kreme ili maslac
10 dkg šećera u prahu
I JOŠ... 20-ak dkg nutele oko 15 dkg petite beure keksa 10 dkg čokolade za kuvanje 1 šlag
Lesnike przene stavite ih u čvršću krpu i malo ih istucite cekicem za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.
BISKVIT
bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubacite brašno najmanjom brzinom miksera.
kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite.
ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu.KREMA
uvrite 8 dcl mlijeka sa vanil šećerom.
ubctite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2kasike brašna i dva dcl mlijeka. to ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding.ohlaadite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.margarin za kreme (ili maslo) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.
ČOKOLADU otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u POLOVICU kreme. druga ostaje žuta.NUTELU malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake.KEKSE izlomite na nepravilne komadiće i poredajte po nuteli. Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu površinu.
SADA stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak.
kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom.
ukrasite po želji
I JOŠ... 20-ak dkg nutele oko 15 dkg petite beure keksa 10 dkg čokolade za kuvanje 1 šlag