POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kisela PAVLAKA i KAJSIJE-savrsen kremast osvezavajuci kolac za letnje dane





Kremast i ukusan voćni kolač, veoma jednostavan za pripremu.Nekad ga pravim sa kajsijama nekad sa breskvama,u oba slucaja je prelep moze cak i sa nektarinama

Sastojci:

    Biskvit:
    ▪ 6 jaja
    ▪ 6 žlica šećera
    ▪ 6 žlica brašna
    ▪ 1 prašak za pecivo
    Krema:
    ▪ 1 l mlijeka
    ▪ 3 pudinga od vanilije
    ▪ 10 žlica šećera
    ▪ 3 kisele pavlake
    I još:
    ▪ kompot breskvi (velika limenka)ili kajsija moze i nektarine
    ▪ 200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Za biskvit izmutiti jaja sa šećerom, dodati brašno pomješano s praškom za pecivo. Peći u velikom limu na 180 °C.

Vruć biskvit preliti sokom iz kompota Za kremu skuhati puding s 10 žlica šećera. Još u vruć dodati 3 kisele pavlake, breskve ili kajsije iseckane na komadice (polovine ili četvrtine).dobro izmješati i odmah izliti preko biskvita.

Kad se ohladi premazati s 200 ml umućenog slatkog vrhnja.a moze i bez toga 
Napomena:
Sloj šlaga na vrhu bude vrlo tanak, ako želite, možete izmiksati 500 ml slatkog vrhnja, onda će sloj kreme i šlaga biti iste debljine.
UMjesto kompota od breskvi, možete upotrijebiti kompot od kajsija. toliko je kremast da moze i bez slaga kao kod mene ovaj put .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.


Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept