- 5 srednjih paprika
- pilece belo meso i batakovi
- 1 poriluk
- 1 veca sargarepa (mrkva)
- 2 cena belog luka (cesnjaka)
- 1cm svezeg korena djumbira
- 1-2 mlada luka
- 1 soljica rize
- 1 kocka za supu
- 1 casa kuvanog paradajza
- 1 kasikica gustina
- veza persuna
- lovorov list
- vegeta,biber
Paprike ocistimo i spremimo za punjenje.Piletinu odvojimo od kosti i iseckamo na sitne kockice.Zagrejemo malo ulja pa proprzimo piletinu, dodamo poriluk, sagrarepu izrendanu na rende pa sve prodinstamo.
Dodamo mladi luk, cesnjak, persun i djumbir pa na kraju izribani koren djumbira i rizu.Napunimo paprike.
3. Paprike redjamo u posudu u kojoj ce se peci, nalijemo vode odprilike do polovine, stavimo kocku za supu i lovorov list i pecemo u rerni poklopljeno.
4. Kada su paprike gotove, prelijemo paradajzom u koji smo razmutili kasikicu gustina i jos malo zapecemo odklopljeno.
Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.Recept za punjene paprike sa rendanim krompirom i sirom koje ce vas oduseviti imate OVDE