POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Najlepsi sos sa sampinjonima i pavlakom 'idealan uz sve vrste mesa

Potrebno je:

  • 1 pakovanje svežih šampinjona
  • 1/2 kesice origana
  • 1 pavlaka za kuvanje
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1/2 čaše kisele pavlake

Priprema

1
Iseckajte šampinjone na listiće. U šerpu sipajte ulje da se zagreje, pa smanjiti temperaturu. Dodajte iseckane šampinjone i malo vode. Posolite i stavite suvi biljni začin. Kada se šampinjoni izdinstaju sa malo vode koje ste prethodno dodali na umerenoj vatri i kada višak vode ispari, dodajte pavlaku za kuvanje. Poklopite šerpicu i povremeno mešajte.





2

Nakon desetak minuta dodajte još i pola čaše kisele pavlake od 20% mlečne masti, promešajte i ostavite da se kuva još 15-ak minuta uz stalno mešanje. Pred kraj dodajte origano. Kada sos bude gust poslužite ga kao prilog uz belo meso, svinjske šnicle...
Ovaj sos najbolje je poslužiti kada se prohladi.


Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept