Sastojci | Količina |
Testo: | 15-ak kom |
kisela voda | 750 ml |
so | malo |
ulje | malo |
brasno | po potrebi |
prasak za pecivo | malo |
Fil: | za palacin |
praziluk | 1/2 struka |
ulje | malo |
sampinjoni svezi | 1/2 kg |
so, biber, vegeta | po ukusu |
posni majonez | 100 ml |
Jos: | po potrebi |
senf | 200 gr |
prezle |
Napraviti testo od kisele vode, soli, ulja malo praska za pecivo i brasna da se dobije gustina kao za palacinke. od pripremljenog testa prziti 13-15 palacinki, zavisi od velicine tiganja. Za fil isprziti sitno seckan prazi luk na malo ulja, dodati sitno seckane sampinjone, zaciniti po ukusu pa dinstati dok ne ispari voda.Kad se fil ohladi, dodati 100 ml majoneza.
Filovati palacinke sa po malo fila, savijati kao sarmice, spojiti prvo dva kraja, pa urolati u palacinku. Krajeve namazati senfom da se zalepe. Svaku namazati senfom spolja, uvaljati u prezle, pa prziti na malo ulja, samo da dobiju koricu. Mogu se napraviti i nekoliko dana ranije, sve ih pripremiti i uvaljati u prezle i staviti u zamrzivac, pa ih izvaditi pola sata pre przenja.
Tople se mogu sluziti cele a ohladjene se mogu iseci na kruzice, kao rolat i veoma su dekorativne,ja ih pravim za slavu za predjelo i secem na rolatice.