DOMACE MEDENO SRCE
Sastojci
- 2 jaja
- 2 čaše (od jogurta) šećera
- 1 čaša ulja
- 2 čaše jogurta
- 1/2 čaše kakaoa
- 3 čaše brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica začina za medenjake
- 1 kašičica cimeta
- pekmez po zelji
- 150 gr čokolade
- 6 kašika ulja
Umutiti 2 jaja sa šećerom dodati ulje, jogurt, kakao, brašno, začin za medenjak, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Polovinu mase staviti u podmazan pleh veličine 25x35 cm. Peći dok se malo ne napravi korica pa premazati sa pekmezom, preko staviti drugu polovinu testa i sve skupa ispeči do kraja na 170 stepeni.
Topao kolač premazati sa pekmezom i staviti glazuru od 150 gr istopljene čokolade i 6 kašika ulja.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE