Biskvit
3jaja 250 ml brasna 3 kasike gustina 4kasikesecera 4 kasike vode 3 kasike ulja 1 praska za pecivo 2 kasike kakao za tamni biskvit
Beli fil
400 grsecera u prahu 4 kasike toplog mljeka 5 kasika margarina
Penasto umutiti zumanac sa secerom, dodati ulje i vodu.Potom dodati brasno, gustin i prasak za pecivo .Posebno umutiti bjelanjak i njega na kraju dodati.Izliti tjesto u okrugli kalup za kolace i ispeci
Ispeci jos jedan isti biskvit samo u taj dodati 3 kasike kakaoa.Kada je peceno i ohladjeno svaki biskvit prerezati na pola.Zatim izrezati svaki biskvit u tri kruga.Zatim krugove redati naizmjenicno bjeli-crni-bjeli.Drugi red kontra boje crni-bjeli-crni.Redati ponovo u kalup u kome se pekao biskvit.Izmedju premazivati sa filom,Fil se pravi tako sto U mikseru miksati secer u prahu i margarin, i polako dodavati vruce mljeko.Dodati po potrebi jos secera ako je premekano ,margarin ili mleko ako je pregusto.
Nafilovanu tortu ostaviti da se ohladi pre sluzenja.
3jaja 250 ml brasna 3 kasike gustina 4kasikesecera 4 kasike vode 3 kasike ulja 1 praska za pecivo 2 kasike kakao za tamni biskvit
Beli fil
400 grsecera u prahu 4 kasike toplog mljeka 5 kasika margarina
Penasto umutiti zumanac sa secerom, dodati ulje i vodu.Potom dodati brasno, gustin i prasak za pecivo .Posebno umutiti bjelanjak i njega na kraju dodati.Izliti tjesto u okrugli kalup za kolace i ispeci
Ispeci jos jedan isti biskvit samo u taj dodati 3 kasike kakaoa.Kada je peceno i ohladjeno svaki biskvit prerezati na pola.Zatim izrezati svaki biskvit u tri kruga.Zatim krugove redati naizmjenicno bjeli-crni-bjeli.Drugi red kontra boje crni-bjeli-crni.Redati ponovo u kalup u kome se pekao biskvit.Izmedju premazivati sa filom,Fil se pravi tako sto U mikseru miksati secer u prahu i margarin, i polako dodavati vruce mljeko.Dodati po potrebi jos secera ako je premekano ,margarin ili mleko ako je pregusto.
Nafilovanu tortu ostaviti da se ohladi pre sluzenja.