Prhko tijesto
15 dkg brašna
6 dkg šećera
6 dkg margarina
1 jaje
1 žlićica praška za pecivo
Fil
75 dkg svježega sira
15 dkg šećera
1 vanilin šećer
6 dkg gustina
2 1/2 dcl mlijeka hladnog
2 1/2 žumanjka
3 bjelanjka /snijeg/
limun korica
Premaz
1/2 žumanjka
2 žlice mlijeka
Od smjese za tijesto zamijesite glatko tijesto koje stavite u podmazanu i pobrašnjenu modlu za torte, pokrijte sa tijestom i rub modle. Bilo bi dobro da je modla sa obručem na otvaranje. Tijesto pecite 10-15 minuta na 180 C da malo porumeni. Fil Gustin i šećer izmutite sa mlijekom, dodajte u sir zajedno sa žumanjcima i sve dobro promješajte, izmiksajte snijeg od bjelanjaka i lagano umiješajte u sir, smjesu usipajte u modlu sa tijestom koje ste prethodno zapekli. Premaz Izmješajte 1/2 žumanjka sa 2 žlice mlijeka i lagano sipajte i razmažite po filu, kao laganu glazuricu. Stavite peći na 150-160 C oko 60-70 minuta.Kada se torta dobro ohladi, skinite obruč sa nje i poslužite je.podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.