50 g meda
150 g šećera
30 g maslaca ili margarina
8 kasika mleka mleka
500 g brašna
2 jaja
1 kasicica soda-bikarbone ili kupite gotove kore nisu skupe a fino su mekane
fil
800 ml mlijeka
4 kasike griza
1 kasika gustina
100 g šećera u prahu
250 g maslaca ili margarina
150 g šećera
30 g maslaca ili margarina
8 kasika mleka mleka
500 g brašna
2 jaja
1 kasicica soda-bikarbone ili kupite gotove kore nisu skupe a fino su mekane
fil
800 ml mlijeka
4 kasike griza
1 kasika gustina
100 g šećera u prahu
Na laganoj vatri otopite med, šećer i maslac. Smjesu pomiješajte s brašnom kojem ste dodali sodu b. i jaja. Izradite glatko tijesto. Tijesto podijelite na 3 dela i svaki deo razvaljajte te ispecite na obrnutoj strani lima na 150 stupnjeva oko 10 minuta. Za fil stavite mlijeko da ukuva. Ukuvajte griz i gustin u mlijeko. Pustite da se ohladi. U hladno umiksajte šećer u prahu i margarin. Pripremljenom kremom punite kore. Kolač mora malo odstajati kako bi kore upile kremu i kolač postao mekan,prelijte pitu čokoladnom glazurom.Ovo je dupla tura zato su kore tako visoke.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recepte za mancmelo mafine koji uvek najbolje prodju imate OVDE