POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Projara sa jogurtom -mekana kao dusa



Sastojci
4 komada jaja
250 mg. jogurta
100 mg. ulja
100 gr. sira (ja koristim fetu ili neki jaci sir)
1 prasak za pecivo
5 kasika (ili 120 gr.) prepunih kukuruznog griza (belog ili zutog)ne ide obicno belo brasno,samo kukuruzno
soli po ukusu

Jaja mikserom penasto umutiti. Zatim dodati jogurt, ulje, izmrvljen sir, so, pecivo i kukuruzno brasno. Masu sjediniti i sipati u podmazan kalup precnika 20×2O (masa je malo gusca nego za palacinke, neka vas to ne zbuni, tako treba). Pecenje prilagodite vasoj rerni, obavezno vodite racuna da se ne prepece, korica mora biti nezno zlatne boje, to je jako bitno da bi proja bila vazdusasta i mekana.Ukoliko koristite silikonski kalup za pecenje, nije potrebno podmazivanje. Ako vam ostane za sutradan, obavezno poklopite najlon kesom ili folijom.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept