Za punjenu papriku i tikvicu morate da izdubite i jedno i drugo povrce.
Tikvice obicno se dube kasikicom i kada je kupujete neka bude malo veca ,da vam bude lakse da je izdubite.
Potrebno vam je oko 500 gr mlevenog mesa ,moze svinjskog ili govedjeg,a moze i mesano ,zatim soljica opranog i ocedjenog pirinca,vegete,bibera,soli,malo persuna i glavica crnog luka iisecena na sitne kockice ili narendana. Kada izmesate i sjedinjite te sastojke ,punite izdubljene paprike i tikvice. Redjajte u serpu tako da otvor bude prema gore .U napunjenu serpu sipate vode ,i to ne do vrha ,iseckate svezeg paradajza na kolutove ,kojima poklopite papriku i tikvice. Dodate vegete ,poklopite i krckajte . Kuva se odprilike oko sat vremena
. Ako volite jaci preliv ,dodajte kuvanog paradajza za sos,boja preliva ce vam biti crvenija i jaceg ukusa .Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Obavezno pogledajte i recept za tortu sarmu recept se nalazi OVDE,Recept za cufte u omotu imate OVDE,Recept za krompir u slanini koji ce vas oduseviti imate OVDE,Recept za cevape u krompiru imate OVDE