POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Rebraste kiflice sa pekmezom

Potrebno nam je : 500 gr mekog brasna, svez i kvasac, rendana kora od jednog limuna, 2 vanil secera, kasika secera, 1.5 dcl mleka ,200 gr pavlake, pekmez po zelji
 i jedno jaje.

U posudu za mesenje staviti kvasac,mlako mleko, kasikica brasna i secer. Izmesati i ostaviti da nadodje. Kada je kvasac narastao u to dodati brasno,vanil secer, rendanu koru limuna i pavlaku. Rukom umesiti testo dok se ne dobije glatko testo. Prekriti folijom i ostaviti da narasteNaraaslo testo premesiti i podeliti na 8 jufki. Ostaviti da se odmori 20 minuta. svaku jufku istanjiti oklagijom,podeliti na 4 dela ili ti trougla. Trouglove zaseci na vruhu,kao na slici ,staviti kasikicu dzema na siri deo i urolati da bi se dobio oblik kifle. Tepsiju obloziti papirom ze pecenje,poredjati kiflice ,premazati umucenim jajetom i peci u rerni dok ne porumene.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept