Sastojci
- 250-300 g manjih sampinjona
- 2 veca luka (200 g)
- 1 tikvica (100 g)
- ruzmarin
- vegeta
- crvena paprika
- biber
- 200-300 ml vrele vode
- 6 velikih kasika ulja
1. Sampinjone ogluliti, oprati.Tikvice isto i sa korom na kricke isjeci.
2. Luk na vece cetvrtine.
3. Zagrijati ulje u tavi, proprziti prvo luk, pa dodati sampinjone, zaciniti sa zacinima, paprikom, vegetom.
4. Nakon par minuta dodati tikvice, po potrebi dodavati vode i kuhati na umerenoj temperaturi dok sve fino ne omeksa.
5. Pred sami kraj zaciniti sa malo ruzmarina i po potrebi jos sa mljevenom, crvenom paprikom.
6. Ako je previse gusto za vas ukus dodati jos malo tekucine-ili tecnog vrhnja.Uz salaticu nama nije vise nista trebalo za rucak,mada je sjajno uz bilo koju vrstu mesa.pODelite recept sa prijateljiam na fb mozda nekom zatreba.