POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Sampinjoni i tikvice-savrsen spoj-pravicete ga svake nedelje

Sastojci 

  • 250-300 g manjih sampinjona
  • veca luka (200 g)
  • tikvica (100 g)
  • ruzmarin
  • vegeta
  • crvena paprika
  • biber
  • 200-300 ml vrele vode
  • velikih kasika ulja

1. Sampinjone ogluliti, oprati.Tikvice isto i sa korom na kricke isjeci.
2. Luk na vece cetvrtine.
 3. Zagrijati ulje u tavi, proprziti prvo luk, pa dodati sampinjone, zaciniti sa zacinima, paprikom, vegetom.
 4. Nakon par minuta dodati tikvice, po potrebi dodavati vode i kuhati na umerenoj temperaturi dok sve fino ne omeksa.
 5. Pred sami kraj zaciniti sa malo ruzmarina i po potrebi jos sa mljevenom, crvenom paprikom.
 6. Ako je previse gusto za vas ukus dodati jos malo tekucine-ili tecnog vrhnja.Uz salaticu nama nije vise nista trebalo za rucak,mada je sjajno uz bilo koju vrstu mesa.pODelite recept sa prijateljiam na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept