POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Sasvim obicna torta sa orasima i cokoladom

Kore:

6 jaja
10 kašika šećera
1 kašičica sode bikarbone
10 kašika brašna
2 kašike kakaoa
2 vanilin šećera
Krem:
200 ml mleka
200 gr šećera
2 kašike brašna
1 celo jaje
100 gr mlevenih oraha
2 kašike kakaoa
50 gr crne čokolade za kuvanje
200 gr putera ili margarina
Sirup:
200 ml vode
2 kašike šećera

Priprema: Ulupati belanca da zapene pa postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrsta pena. Zatim dodati jedno po jedno žumance opet uz mućenje. Na kraju pomešati brašno, kakao i sodu bikarbonu i dodati ih umućenoj smesi. Lagano promešati da se sve sjedini. Istresti u obložen kalup dimentija 25 x 30 cm ili približnih dimenzija. Staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta zavisno od rerne. Pomešati šećer i brašno, jaja i mleko. Staviti na laganu vatru i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre pa dodati mlevene orahe, kakao i sitno izlomljenu čokoladu. Mešati da se sve otopi i sjedini. Ostaviti da se ohladi. Dok se hladi fil napraviti sirup tako što prokuvamo šećer sa vodom 2 – 3 minute i prohladimo. Po želji možete dodati i rum. Ulupati margarin pa mu dodati ohladjen krem i sve sjediniti i umutiti. Preseći vodoravno ohladjen biskvit, isprskati sa sirupom i ostaviti da upije. naneti krem na prvu koru, ali ostaviti ga malo i za premazivanje torte.poklopiti sa drugom koju takodje isprskamo sa sirupom i naneti ostatak krema, a odgore narendati čokoladu.ili ukrasiti po ukusu,Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept