1 jaje i 1 zumance ,150 ml.. mlakog mleka, 100 ml mlake vode pola kvasca
50 gr.secera 600 gr. brasna malo limunove korice (ko voli )
kvasac u mleko sa secerom da se digne. Zatim brasno jaje i prstohvat soli dodati dignuti kvasac i mesiti uz dodavanje vode koja je takodje mlaka i testo dobro izraditi ja radim rucno ...ako je testo malo tvrdje dodati jos malo vode
ostaviti da se digne premesiti ga i razviti, iseci kocke staviti domaci pekmez po zelji.Suprotne krajeve hvatati da se zatvori istopite malo margarina umocite u margarin i redjajte u dobro namazanu posudu u kojoj cete peci sa margarinom ..ostavite da se malo dignu premazite sa onom belancem sto vam je ostao .. peci na 180 ili 200 stepeni oko 20 do 30 minuta ..zavisi od vase rerne.
Recept za buhtle nam je poslala Marija Iloskic Miskeljin.