500 gr mljevene plazme
250 gr margarina
1,5-2 dl mlijeka (ako volite tvrdju koru vi smanjite mlijeko)
800 gr neslanog sira (moze i krem sir u tom slucaju 2x250 gr)
500 ml slatke pavlake
350 gr šećera u prahu
narendana kora od limuna
2 krem fixa Dr.Oetker
600 gr šumskog voća ili bilo kog drugog voca ja sam pravila sa jagodama
1 preliv za tortu Dr.Oetker
Mljeveni keks izmješati sa margarinom koji je bio na sobnoj temperaturi par sati, dodati mlijeko i dobro umijesiti, oblikovati koru na tacni za tortu na kojoj ste postavili obruč za tortu.Staviti u hladnjak da se stegne. Sir umutiti sa šećerom u prahu, dodati aromu vanile, rendanu koricu limuna, dodati prethodno umućenu slatku pavlaku i krem fix. Fil premazati preko kore i ostaviti da se stegne 2 sata. Zatim poredati odmrznuto šumsko voće ili jagode ili voce koje vam je po zelji i pri ruci i preliti pripremljenim preljevom za torte.