POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Zacarana suma


500 gr mljevene plazme
250 gr margarina

1,5-2 dl mlijeka (ako volite tvrdju koru vi smanjite mlijeko)
800 gr neslanog sira (moze i krem sir u tom slucaju 2x250 gr)
500 ml slatke pavlake
350 gr šećera u prahu
narendana kora od limuna
2 krem fixa Dr.Oetker
600 gr šumskog voća ili bilo kog drugog voca ja sam pravila sa jagodama
1 preliv za tortu Dr.Oetker
Mljeveni keks izmješati sa margarinom koji je bio na sobnoj temperaturi par sati, dodati mlijeko i dobro umijesiti, oblikovati koru na tacni za tortu na kojoj ste postavili obruč za tortu.Staviti u hladnjak da se stegne. Sir umutiti sa šećerom u prahu, dodati aromu vanile, rendanu koricu limuna, dodati prethodno umućenu slatku pavlaku i krem fix. Fil premazati preko kore i ostaviti da se stegne 2 sata. Zatim poredati odmrznuto šumsko voće ili jagode ili voce koje vam je po zelji i pri ruci i preliti pripremljenim preljevom za torte.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept