POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pohovana piletina iz rerne

Bataci,karabataci i prsa
1.5 mala kasika soli
1.5 mala kasika vegete
1 mala kasika bijelog luka u prahu
1/2 male kasike crvene paprike
1/2 male kasike bibera
1mala kasika suhog bosiljka
Za Pohovanje
1.5 solja brasna
2 solje krusnih mrvica tj prezla
4 jajeta
desetak kasika ulja

Karabatake prepoloviti i rastanjiti ravnom stranom cekica za tucanje mesa izmedju dvije plasticne folije. Staviti u zdjelu sve meso koje planirate peci ,dodati sve navedene zacine ,pomijesati i ostaviti da odstoji oko pola sata. Piletinu prvo uvljati u brasno, pa umucena jaja i na kraju u krusne mrvice. Redati pletinu u podmazanu tepsiju . Na kraju preko piletine poprskati malo ulja. Peci na 200 stepeni 15 minuta ,okrenuti piletinu i peci jos 15 minuta.Na slici se nalazi i prilog koji se pravi tako sto se obari pirinac i u njega se doda pavlaka i majonez.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept