POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Pogaca sa cvarcima

1 kg glatkog brašna
1/2 l mlijeka
1 kockica svježeg kvasca
1 kasicica šećera
1 velika kasika soli
400 g mljevenih čvaraka
malo ulja
2 jaja
Kvasac i šećer staviti u toplo mlijeko da se ukvasi. U ciniju staviti brašno, so i jedno jaje i sve zamijesiti toplim mlijekom u kojemu je nadošli kvasac. Zamijesiti meko tijesto. Na kraju po ruci kojom mijesite pospite malo ulja i sve još malo premijesite, da se tijesto odvaja od posude.
Tijesto ostaviti da se diže 20-ak minuta i razvaljati ga. Dvije trećine tijesta premazati mljevenim čvarcima. Trećinu tijesta na kojoj nema čvaraka prebaciti preko druge namazane trećine, pa preko toga prvi dio, tako da bude tri sloja. Ostaviti 10-ak minuta.Opet razvaljati i opet presložiti na tri dijela. Ostaviti opet 10-ak minuta i ponoviti postupak.

Kada četvrti put razvaljate tijesto (to je zadnji put) opet ga presložite na tri dijela i tako stavite u namaštenu tepsiju.Odmah izrežite na kocke i ostavite da "krene", bar dok se pećnica ne zagrije na 200 stupnjeva. Tada namazati razmućenim jajetom i staviti peći oko pola sata. Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba recept.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept