POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Domaca sarmica po bakinom receptu -ako imate domaceg kiselog kupusa da se ne baca

700 gr. mlevenog mesa 150 gr suve slanine 300 gr suvih rebara
100 gr pirinča glavica crnog luka 
4 čena belog luka začin
tucana paprika aleva paprika
kašika masti listove lorbera listovi kiselog kupusa
Priprema

Na masti propržiti crni i beli luk dodati seckanu slaninu , zatim začin, papriku jednu i drugu, biber izmešati i dodati u mleveno meso koje ne pržimo. Sve dobro izjednačiti rukama.Vaditi kašikom i zavijati u listove kiselog kupusa sarme. Redjati u dublju šerpu a u sredinu staviti suva rebra i lorber. Naliti vodom pa šerpu uviti u aluminisku foliju, tako da se ostavi jedan kraj i ne pokriven da ima vazduha pri kuvanju. Foliju izbušiti viljuškom pa staviti u rernu da se krčka 2-2,5 sata na 180 stepeni C.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba ideja.
loading...