POCETNA STRANA

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Mirisno slatko od tresanja i miris i ukus

1 kg očišćenih trešanja
1,300 kg šećera
1narandza
1 vanila
2 čaše vode

Trešnje operite i očistite od eventualnog lišća, peteljki, i koštica. Ostavite da otkaplju na cedaljci Uzmite šerpu u kojoj kuvate slatko, sipajte šećer u nju, dolijte vodu i kuvajte na jakoj temperaturi gust sirup. Kad je sirup gotov, spustite u njega trešnje. Kuvajte dalje i dodajte vanilu i dodajte kolutove narandze, i cimetTemperatura štednjaka i dalje treba da bude jaka. Slatko je gotovo kad sirup sipan iz kašike ne teče u jednom mlazu, već u prekidima, tj. teškim kapima. Tada skinite penu i pokrijte navlaženim platnom. Ostavite da stoji oko 12 sati. Pripremite čiste, suve teglice i sipajte slatko u njih pazeći da u svakoj bude dovoljno plodova i safta. Povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.
loading...