POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Bakina domaca krompirusa

kora za pitu
500gr Oštrog brašna
po potrebi mlaka voda
1ravna kafena kašika so
po potrebi ulje
fil 700gr krompir
350 gr luk
1 ravna kafena kašika biber po ukusu so
U prosejano brašno dodamo so i mlaku vodu po potrebi da zamesimo srednje cvrsto glatko testo. Jufku podelimo na pet jufkica koje rastanjimo na velicinu omanje šerpe.Šerpu pouljimo pa u nju stavimo prvu koru pa je pouljimo i sve tako do kraja pa prelijemo sa uljem da poklopi testo i stavimo u frizider na oko pola sata da odmori.Krompir očistimo, nasečemo na manje komade i skuvamo u slanoj vodi.Luk očistimo i nasečemo na trakice koje prodinstamo na malo ulja i vode dok ne dobije lepu boju.Skuvan krompir ocedimo dodamo luku, posolimo, bogato pobiberimo,i nadev podelimo na pet delova.

Testo polako vadimo iz serpe, ono je vec meko i jako rastegljivo pa treba ga polako ocediti od viska ulja i preneti na radnu povrsinu.Jako lako se tegli pa ce te se vec nakon prvog komada ustositi .uzduž uz ivicu nanesemo fil lagano preko fila prebacimo ivice kore i rolamo do kraja dok ne dobijemo veliku palačinku. Na veću tepsiju postavimo pek papir.Tepsiju približimo što više nafilovanoj kori i počevši od centra počinjemo da spuštamo koru u krug i nastavljamo sa sledećom korom gde smo stali i tako dok ne završimo i potrošimo sve.ečemo na 200 stepeni dok nedobije lepu jako zlatnu boju.Podelite recept na fb mozda zatreba nekoj domacici.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept