kora za pitu
500gr Oštrog brašna
po potrebi mlaka voda
1ravna kafena kašika so
po potrebi ulje
fil 700gr krompir
350 gr luk
1 ravna kafena kašika biber po ukusu so
U prosejano brašno dodamo so i mlaku vodu po potrebi da zamesimo srednje cvrsto glatko testo. Jufku podelimo na pet jufkica koje rastanjimo na velicinu omanje šerpe.Šerpu pouljimo pa u nju stavimo prvu koru pa je pouljimo i sve tako do kraja pa prelijemo sa uljem da poklopi testo i stavimo u frizider na oko pola sata da odmori.Krompir očistimo, nasečemo na manje komade i skuvamo u slanoj vodi.Luk očistimo i nasečemo na trakice koje prodinstamo na malo ulja i vode dok ne dobije lepu boju.Skuvan krompir ocedimo dodamo luku, posolimo, bogato pobiberimo,i nadev podelimo na pet delova.
Testo polako vadimo iz serpe, ono je vec meko i jako rastegljivo pa treba ga polako ocediti od viska ulja i preneti na radnu povrsinu.Jako lako se tegli pa ce te se vec nakon prvog komada ustositi .uzduž uz ivicu nanesemo fil lagano preko fila prebacimo ivice kore i rolamo do kraja dok ne dobijemo veliku palačinku. Na veću tepsiju postavimo pek papir.Tepsiju približimo što više nafilovanoj kori i počevši od centra počinjemo da spuštamo koru u krug i nastavljamo sa sledećom korom gde smo stali i tako dok ne završimo i potrošimo sve.ečemo na 200 stepeni dok nedobije lepu jako zlatnu boju.Podelite recept na fb mozda zatreba nekoj domacici.