Da biste napravili 24 tortilje potrebno vam je: četiri šoljice brašna, kašičica soli, dve kašičice praška za pecivo, dve kašike masti ili putera, 1 i po šoljica mlake vode.
U veliku posudu sipajte brašno, so i prašak za pecivo, zatim dobro promešajte ove sastojke. U smesu dodajte mast ili puter i mesite prstima dok se sve ne izjednači. Sipajte vodu i nastavite da mesite.
Kada dobijete testo koje se ne rasipa, izvadite ga iz posude, stavite na površinu koju ste prethodno posuli brašnom i mesite nekoliko minuta dok ne postane dovoljno elastično. Testo podelite na 24 jednaka dela. Od svakog dela napravite lopticu.
Kada dobijete testo koje se ne rasipa, izvadite ga iz posude, stavite na površinu koju ste prethodno posuli brašnom i mesite nekoliko minuta dok ne postane dovoljno elastično. Testo podelite na 24 jednaka dela. Od svakog dela napravite lopticu.
Koristeći oklagiju koju ste posuli brašnom, kao i površinu na kojoj ćete raditi, razvijajte svaku lopticu u tortilju.
Tortilju stavite na zagrejan tiganj i pecite je dok ne postane hrskava, a zatim je okrenite na drugu stranu. Ispečene tortilje stavite u posudu (najbolje keramičku) i poklopite ih ili prekrijte krpom. Ponovite postupak i sa preostalim tortiljama.
http://www.pinterest.com/