POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Dunavski talasi sa kajsijama


4 jajeta
150 g šećera
2 dl kiselog mleka
1 dl ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kašika kakaoa
300 g mekog brašna
šećer u prahu za posipanje
prezle za posipanje pleha


300-500G bresaka ili kajsija

Pripema: 1. Jaja dobro ulupati sa šećerom, a zatim postepeno dodavati kiselo mleko, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo.
 2. Sve lepo sjediniti i smesu podeliti na dva dela, te u jedan dodati kašiku kakaoa.
 3.kalup podmazati i posuti prezlama ili brašnom.
 4. Zatim prvo uliti žuti deo testa, pa preko rasporediti voce u ovom slucaju kajsije a moze i breskve i na kraju  uliti testo sa kakaom.
 5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
6. Gotov kolač ostaviti da se ohladi, pa ga posuti šećerom u prahu i iseći ga na šnite.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept