POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Kao nekad obican starinski kolac sa kajsijama,mere su kasike-svega isto




4 jaja
14 kasika šećera
14 kasika brašna mekog
14 kasika mlijeka
14 kasika ¸može i dvije manje ulja
1 prašak za pecivo
izgratana korica 1 limuna
1 vanilija šećer
video recept imate ovde


UMUTITI penasto jaja sa šećerom, vanilijom i koricom i polagano dodavati kasiku po kasiku brašna s praškom za pecivom, mlijeka i ulja.
 Uliti u pleh ( veličine cca 25×40 cm ) ili u kuglof kao ja i peći u zagrijanoj rerni na 200C, nakon 10 minuta izvaditi iz rerne i posuti sa voćem po želji, u ovom slucaju su to kajsije ali mozete tako sa bilo kojim vocem sezonskim i peći još oko 20 minuta – dok čačkalica ne bude suva.
Ohlađeno posuti šećerom u prahu.Podelite sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.
Recepte za 6 kremastih torti imate OVDE

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept