sastojci za koru:
10 kašika šećera
1 kašika limunovog soka ili sirćeta
200 gr seckanih lešnika
7 belanaca
sastojci za fil
1 litar mleka
7 žumanaca
100 gr šećera
3 kesice pudinga od vanile
250 gr maslaca
1 kesica šlaga
100 gr čokolade za kuvanje
200 gr mlevenog plazma keksa
i još
400 gr euro krema
500 ml slatke pavlake
Kora: Umutite belanca u čvrst šam, dodajte šećer, te limunov sok ili sirće, pa mutite još malo. U umućen šam dodajte seckane lešnike; nežno umešajte špatulom.. Pripremljenu masu sipajte u pleh, na peki papir i sušite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 1 do 1,5 sat (u zavisnosti od jačine rerne). Još toplu koru premazite eurokremom i ostavite da se ohladi, pa je presecite na dva dela da dobijete dve kore. Fil: U litar mleka skuvajte 7 žumanaca umućenih sa šećerom i pudingom od vanile. Ohladite, pa dodajte razmekšali maslac, koji ste penasto umutili sa kesicom šlaga (prethodno umućenog po uputstvu sa kesice). Fil podelite na dva dela. U prvi deo dodajte 100 gr rastopljene čokolade, a u drugi deo 200 gr mlevenog plazma keksa. Stavite prvu koru premazanu eurokremom na tacnu, preko nje staviti fil sa plazma keksom. zatim staviti ćokoladni fil,mozete ih slobodno i mesati kasiku jednog pa kasiku drugog da bude sto sarenije. pa koru premazanu eurokremom (okrenuti deo sa eurokremom ka filu). Umutiti slatku pavlaku i filovati kolac,seci na vece kocke ili snite kad se stegne.Ukrasiti po zelji,Podelite recept sa prijateljima mozda nekom zatreba.Recept za najlepsu sladoled tortu koja se ne pece imate OVDE.Recept za najlepsu cokoladnu vocnu tortu koja se ne pece imate OVDE.