POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Koh malo drugaciji

6 komada jaja
300 gr secera
2 pakovanja vanilin secera
1 pakovanje praska za pecivo
400 gr bjelog brasna Tip 400
Za preliv potrebno je:
0.5 l slatke pavlake
2l mlijeka
po potrebi i zelji preliv karamel ili cokoladni
300 gr mlijeka u prahu

Na pleh poloziti papir za pecenje. Odvojiti zumanca od bjelanca. mikserom umutiti bjelanca. Postepeno dodati secer i vanilin secer. Uz stalno miksanje dodati jedno po jedno zumance. Nastaviti sa miksanjem dok se ne dobije gusta pjena. Pomjesati prasak za pecivo i brasno. Postepeno dodati pjeni od jaja i rucno dobro pomjesati. Smjesa je dosta gusta. Smjesu izruciti na pleh. Poravnjati. Staviti da se pece u unapred zagrejanu rernu na temperaturi od 220 *C. Povremeno cackalicom provjeriti da li je kora pecena. Kada je kora gotovo pecena, koru preokrenuti na cistu kuhinjsku krpu.Od kore odstraniti papir za pecenje. Opet preokrenuti koru i ostaviti da se dobro ohladi. U plehu gdje se kora pekla izruciti slatku pavlaku U to postaviti (uroniti) koru. Ostaviti tako za kratko. U medjuvremenu mleko u prahu i 0.5 l mlijeka pomjesati tako da se u dobivenu smjesu izbjegnu grudvice. Dobivenu smjesu pomjesati u 1.5 l mlako mlijeka. Time preliti dobro rashladjenu koru. Kora ce upiti svu tecnost! Kolac dobro rashladiti u hladnjaku. Iseci u kockice i prilikom sluzenja svaku kocku preliti kupljenim karamel prelivom u tubi ili prelivom po zelji.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept