300 grama brasna
210 grama putera ili margarina
110 grama secera
3 zumanjka 3 bjelanjka
220 grama secera
250 grama sjeckanih oraha
200 grama rijetkog pekmeza od kajsije, sipka ili maline malo vanil secera
Napraviti tijesto od brasna, secera, vanil secera, putera i zumanjaka. Razvuci tijesto u tepsiji 40X20 cm. Peci do pola. Upola peceno tijesto premazati pekmezom. Umutiti bjelanjca sa secerom i dodati sjeckane orahe. Izliti preko pekmeza, poravnati i vratiti u pecnicu da se suse 40 minuta, na laganoj vatri. Prilikom susenja sauma treba drzati rernu malo otvorenu sa varjacom, da bi para izlazila.rezati ih vruće pa pustiti da se ohlade u tepsiji.
210 grama putera ili margarina
110 grama secera
3 zumanjka 3 bjelanjka
220 grama secera
250 grama sjeckanih oraha
200 grama rijetkog pekmeza od kajsije, sipka ili maline malo vanil secera
Napraviti tijesto od brasna, secera, vanil secera, putera i zumanjaka. Razvuci tijesto u tepsiji 40X20 cm. Peci do pola. Upola peceno tijesto premazati pekmezom. Umutiti bjelanjca sa secerom i dodati sjeckane orahe. Izliti preko pekmeza, poravnati i vratiti u pecnicu da se suse 40 minuta, na laganoj vatri. Prilikom susenja sauma treba drzati rernu malo otvorenu sa varjacom, da bi para izlazila.rezati ih vruće pa pustiti da se ohlade u tepsiji.