POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Marmelada od NARANDZE odlicna za palacinke i za dezerte


6 kom vecih narandzi deblje kore
1 limun
1,1 l vode
1,2 kg secera
1 mali komad svjezeg djumbira

Narandze i limun potopiti u mlaku vodu , zatim ih dobro oprati , najbolje cetkicom jer je nemoguce naci neprskane ali ovako se mogu dobro oprati i spremati.naribati sam koru narandzi i limuna na krupnoj strani ribeza ali pazeci da ne dodje bijelog dijela, u jednu posudu. Zatim oguliti bijeli dio sa narandzi, i narandze narezati na komade i jos malo isitnilti ostrim nozem.naribala ocisceni komad djumbira u koru narandzi Naribanu koru staviti u jednu vecu zdjelu i nasuti vodu i staviti da se prokuha Nakon nekoliko minuta dodati nasjeckane narandze i limun i pusti da kuha lagano pod poklopcem Kuvati oko 45 minuta dok se sve lijepo ne raskuha i usitni Zatim polako dodati secer i mijesaj Kuvati jos 10-tak minuta Skinuti pjenicu i skloniti s vatre Sipati u ciste vruce teglice i odmah dobro zatvoriti.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept