Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i zidove okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.
NAPOMENA: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte kasiku pavlake malo maslaca, što god... nećete pogriješiti..
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.Ja sam ovaj put stavljala visnje jer sam samo njih imala
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći. Dobro ohladiti, po zelji od gore moze slag ili cak glazura ili vocni preliv
pečem je obicno u kalupu promjera 26 cm.Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.Recept za domacu sokatu imate OVDE
Recept za domaci zdrav sirup imate OVDE.-
Recept za najbolje i najlakse slatko bez hemije imate OVDE
Recept za dzem bez hemije po starinski imate OVDE