2 šolje (2.5 dcl) tople vode
1/2 šolje (125 ml) toplog ulja
1 kesica kvasca (ili 1 kocka germe)
1 supena kašika šećera
1 supena kašika soli
1 supena kašika sirćeta (blagog, za salatu)
po potrebi brašna, da tijesto bude mekano
.Sastojke stavljate redom, kako je napisano. Odmjerite toplu vodu, dodate toplo ulje, šećer, so i kvasac istresete u to i malo promiješate, da nestanu grudvice.
Dodate malo brašna da počnete miješati i u to dodate 1 kašiku sirćeta.
Promiješate, pa dodajete pomalo brašna, koliko je dovoljno da tijesto bude mekano, a ipak da se odvaja od kašike dok miješate (ipak će trebati upotrijebiti i mišiće – ovakvo pripremljeno tijesto me podsjeća na tijesta koja muti mikser) .Međutim, tijesto nije potrebno mijesiti rukama.
Ostavite na toplom oko pola sata, da nadolazi.
Uključite peć na 250 stepeni.
Zatim tijesto posuti sa malo brašna i malo umijesiti rukom. Podijeliti tijesto na dva dijela.
Posuti brašna po površini na kojoj ćete praviti kiflice, staviti tako pripremljeno tijesto, zatim ga opet malo pobrašniti i razvući oklagijom da bude tanko, rezati na osmine, ili kako već volite, rolati i redati u podmazan pleh.
Tako spremljene kiflice premažite rastopljenim margarinom, a možete ih posuti susamom, makom, ako volite. Također ih možete filovati po želji.
Neka odstoje 5-10 minuta (taman dok pospremite sto i sklonite na mjesto sve što vam je bilo potrebno za pripremu kiflica). Stavite peći. Peku se relativno kratko 10-15 minuta, dok fino ne porumene
.Podelite recept sa prijateljima na fb vreme je posta mozda nekom zatreba.Recept za posno jelo sa paprikom iz tursije i ajvarom .VIDEO imate OVDE. Recept za POSNE Cupavce za par minuta koji se ne peku VIDEO imate OVDEReecept za najlepsu posnu salatu za slave imate OVDE-Recept za najlepse POSNE kolace sa bananom za par minuta imate OVDE