POCETNA STRANA

Pogledaj i ovaj recept obavezno

POGLEDAJ RECEPT ZA PAPRIKU U PAVLACI NA BRZAKA

POGLEDAJTE KAKO SACUVATI MUSKATLE PREKO ZIME

ZAPRATITE KANAL DA PRATITE SLAVSKE RECEPTE

Podelite recept sa prijateljima

Translate ПРЕВОДАЧ Преведувач TŁUMACZ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ

Najlepse punjene snicle-recept i postupak-.kao iz restorana





Sastojci 10 većih goveđih ili junećih šnicela 10 feta pršuta ili mesnate pancete
10 feta sira trapista ili goude 3-4 sargarepe
 nekoliko kiselih krastavaca
sol, papar maslinovo+suncokretovo ulje
 klinčić, muškatni oraščić brašno
Priprema 1. Šnicele dobro istući, te ih staviti na radnu površinu.
 2. Sargarepu  skuhati. Kisele krastavce i kuhanu sargarepu narezati na uzdužne prutiće,
 3. Na svaki šnicel stavljati redom: fetu pršuta ili pancete, sir, prutiće sargarepe i kiselih krastavaca,  4. Svaki šnicel dobro umotati, a zatim zašiti koncem i iglom na nekoliko širokih bodova, da se ne bi rastvorili, jer čačkalice ne bi mogle držati kompaktno ovoliko nadjeva mada mozete probati i sa njima
 5. Kada ste sve šnicele napunili i zašili, uvaljati ih u brašno i staviti ih pržiti na vrelo ulje. 6. Jako je bitno da ih pržite u širokoj teči, stalno ih morate miješati jer se brašno hvata na dno teče.
 7. Kada su se dobro popržili sa svih strana, izvaditi ih, a u teču doliti vode, smanjiti vatru, te lagano miješati i strugati po dnu da se brašno i talog otope u vodi, na dnu teče ne smije ništa ostati.
 8. U tu vodu dodati , sol, papar i začine.
 9. Vratiti meso u teču, doliti vode ako je potrebno još (meso mora biti pokriveno vodom), te nastaviti kuhati dok meso ne omekša, višak vode izvrije i napravi se gusti toč.
. Konac se izvadi tako da meso normalno zarežete, pojavit će se konac kojeg samo lagano povučete rukama, i to je to.Sluziti uz pirinac ili pire krompir i sezonsku salatu-Podelite recept sa prijateljima na fb mozda nekom zatreba.

Pogledajte i recept za najlepsu salatu sa pecenim paprikama

procitaj i ovaj recept